top of page

Zonder bijen geen fruit

Fruithoodies

Fruithoodies

Zonder bijen geen fruit! Daarom doneren we €10 per verkochte fruithoodie aan de imkerbond van Sint-Truiden om het welzijn van bijen te verbeteren.

Image by Krzysztof  Niewolny

Info

De fruithoodies zijn beperkt verkrijgbaar in unisex XS - S - M - XL - XXL en kindermaten 1/2J - 3/4J - 5/6J - 7/8J - 9/11J - 12/13J aan €45 het stuk.

Zonder bijen, geen fruit!

 

Als uitspraak -zonder bij, geen fruit- in zijn algemeenheid opgaat, dan geldt dit zeker voor een streek als Haspengouw dat met zijn uitgebreid areaal aan plantages en fruit zeer sterk afhankelijk is van een optimale bestuiving door (honing)bijen. Zowat drie kwart van ons voedsel is afhankelijk van bestuiving door insecten. Daarbij spelen honingbijen een glansrol. Deze betrouwen op hun beurt dan weer op de imkers die proberen ze met de beste zorgen te omringen. Niet makkelijk voor hen nu bijensterfte een actueel thema is met multifactoriële oorzaken”, aldus de Imkerbond van Sint-Truiden. Ze komen ook met een oproep: “Meld onmiddellijk aan de brandweer als je een nest ontdekt van de Aziatische hoornaar, zij roeien de honingbij uit.”

BB_bijen.png
De fruithoodies zijn verkrijgbaar in onze bloesemshop ter plekke.
Image by Олександр К
WhatsApp-Image-2023-04-02-at-18.33.47.webp
Imkers_aan_de_kasten.jpg
kersenbloesem
bottom of page